Huvudbyggnad

Huvudbyggnaden innehåller tre delar och kaféet. Dels ett rum med Arne Ericssons donation av äldre fiskeutrustning, ett rum om livet på fyrarna i Vänern och ett om Bernt Andersson båtar. Vi planerar att göra ordning hallen och ett rum på övervåningen för olika tillfälliga utställningar, t.ex. konstutställningar. Direkt i entrén har vi vårt lilla kafé.

Fiskeboden

I mitten på bilden syns den nybyggda fiskeboden och strax bakom finns isboden. Planen är att fiskeboden helt skall tillägnas Arne Ericsson och hans donation av gammal fiskeutrustning. 

Isboden

I isboden skall vi ha en mindre utställning om fiskarnas arbetade med att ta upp is på vintern, tillräckligt mycket så man har is fram till nästa vinter. Vi hoppas prova på detta arbete kommande vintrar.Båthus

Lite varstans på tomten finns båtar med anknytning till Vänern uppställda. Vänersnipor, ekor och isekor, arbetsbåt och några C-kanoter. I bakgrunden på bilden finns ett båthus. Där finns bl.a. Arne Ericssons vänersnipa. I förgrunden ser vi fiskeboden.

Skoghalls fyr

På området finns en nerskalad kopia av Skoghalls fyr. Originalet står på fabriksområdet till Skoghalls bruk. Den är den äldsta fyren i Vänern byggd 1851 och fortfarande i drift. Fyrplatsen är äldre, från 1803.


Bryggan

Bryggan har byggts av föreningens medlemmar. Här ligger ofta vår vänersnipa Signe förtöjd. Bryggan används gärna av besökande barn och vuxna som badbrygga. Den ligger i en grund vik med sandbotten. Större båtar kan tyvärr inte komma in här. Härnere vid vattnet har föreningen satt upp en grill, så besökare kan grilla under ordnade former.